България няма да поставя нови условия към Република Северна Македония за членството ѝ в ЕС, обявиха

...
България няма да поставя нови условия към Република Северна Македония за членството ѝ в ЕС, обявиха
Коментари Харесай

Външно министерство обяви, че няма да поставяме нови условия към РСМ за ЕС

България няма да слага нови условия към Република Северна Македония за членството ѝ в Европейски Съюз, оповестиха през днешния ден от министерството на външните работи. Повод за изявлението бяха промените в Закона за сдруженията и партиите в западната ни съседка.  

С признатите промени клубове и организации няма да могат да се записват с имена, които насаждат расова или национална омраза. В това число влизат и българските културни клубове, които са кръстени на  " спорни " персони, като  " Цар Борис Трети "    и " Иван Михайлов ". Според експертите от външното ни  министерство обаче - казусът не е в имената.

 
Що се отнася до господин Мицкоски - мисля, че най-сетне имаме мотив да благодарим особено и персонално на него, защото ако четем деликатно неговото изявление - той в действителност споделя истината, която всички ние знаем - няма никакво значение как се казват българските клубове, те ще бъдат неразрешени, тъй като са български.
Желязко Радуков, основен експерт в Министерство на външните работи

Според зам.-министъра на външните работи промените пречат на интеграцията на РСМ.

 
Искам да припомня, че сходно поведение е единствено в интерес на фактори и трети страни, които имат за цел да възпрепятстват интеграцията на нашата съседка.
Костадин Коджабашев, заместник-минисър на външните работи
Мисля, че на всички е ясно за какви фактори става въпрос - тези, които се стремят да разединят Европа и да не позволяват нейното сливане, в това число с разпалването на въоръжен спор.
Желязко Радуков, основен експерт в Министерство на външните работи

От министерството на външните работи  изразиха притеснения, че с измененията ще се ограничи и правото на сдружаване. Според дипломати не е ясно кой ще упражнява надзор върху становищата на Комисията за имената на организациите и какви ще бъдат критериите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР